رئیس اتاق بازرگانی اردبیل گفت: امروزه در حوزه اقتصادی، در بحث صادرات و واردات با مشکلاتی روبرو هستیم که فقط با دیپلماسی قابل حل است.
حسین پیرموذن تاکید کرد: در مورد روابط اقتصادی با کشور آذربایجان تا قبل از تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی مشکلات عدیدهای داشتیم که بعد از تشکیل این کمیسیون با دستور رئیس جمهور، و همکاری بیشتر طرف آذربایجانی وضعیت بهتر شده است.
رئیس اتاق مشترک ایران و آذربایجان افزود: امروز میتوانم بگویم که بعد از تلاشهای آقای واعظی، آقای جهانگیرزاده سفیر کشورمان در آذربایجان، اتاق بازرگانی اردبیل، اتاق مشترک ایران و آذربایجان و استانداری اردبیل، در بهترین حالت روابط اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان قرار داریم.
وی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی تجاری ما درمورد کشور آذربایجان قوانین و پیمان سپاری ارزی است، ما اگر راهی برای وارد کردن ارز حاصل از صادرات به کشور نداشته باشیم صادرات استان به آذربایجان تا شصت درصد کاهش خواهد یافت.
حسین پیرموذن گفت: بحث دیگر درمورد بارانداز مرزی است که توافقهایی قبلا صورت گرفته اما امروز باید به اهمیت این بارانداز توجه بیشتری داشته باشیم و اتصال ریلی استان اردبیل به جمهوری آذربایجان با اجرای دوازده کیلومتر خط آهن را به عنوان یک موضوع خیلی مهم در نظر داشته باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی اردبیل یادآور شد: شهرک صنعتی مشترک بین ایران و آذربایجان هم پیشنهاد دیگری از طرف ما بود که تفاهمهای اولیه بین دو کشور صورت گرفته است، امیدواریم که در دوران تصدی آقای موسوی بر سفارت ایران در آذربایجان این مورد به سرانجام برسد که فواید بسیاری برای اقتصاد استان و کشور در پی خواهد داشت.
وی تصریح کرد: این نکته که وزارت امور خارجه معاونت اقتصادی را در این وزارتخانه احیا کرد، و دیپلماسی اقتصادی را جدی گرفت، نشان از توجه ویژه وزیر محترم و دولت به موضوع اقتصاد دارد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و آذربایجان تاکید کرد: برجام سندی بود که میتوانست هم بخش خصوصی و هم کشور را نجات دهد، بعد از امضای برجام شرایط ما در دنیا بسیار بهتر شد، ما به عنوان بازرگان در دنیا شخصیت حقوقی و حقیقی خودمان را پیدا کردیم، اما این فرصت طلایی متاسفانه باز هم امروزه از دست رفته است.
حسین پیرموذن ادامه داد: تنها در حوزه هیاتهای تجاری ما ۱۷۸ هیات تجاری را در مدت بعد از برجام پذیرش کردیم و اگر رشدی هم در سنوات گذشته داشتیم نتیجه برجام و این تبادلات اقتصادی با دنیا بود.
وی افزود: توجه ویژه آقای ظریف به مسئله اقتصاد در امور خارجه، و حضور آقای موسوی در این وزارتخانه که دیدگاهی اقتصادی دارند، فرصت مناسبی برای توسعه روابط دیپلماتیک و حل و فصل مشکلات موجود در مسیر تجارت کشور است.